+

Bagietka

  • Bagietkaporcyjna 10 cu
  • Jaja 3 cu

Dodatki

  • Boczek wędzony, parzonyplastry 600 g
  • Sałata rzymska 600 g
  • Pomidory 700 g
  1. Bagietka

    • Bagietkę przekrój wzdłuż, zamocz w roztrzepanym jajku od strony przecięcia i połóż na patelnię z tłuszczem.
  2. Dodatki

    • Zgrilluj plastry boczku, przełóż na papierowy ręcznik, by wchłonął tłuszcz.
    • Sałatę oczyść, wypłucz i osusz, pomidory pokrój w plastry. Pokruszoną sałatę wymieszaj z majonezem.
  3. Podanie

    • Na dolnej części kanapki ułóż sałatęz majonezem, na sałacie połóż plastry pomidora, a na wierzchu zgrillowany boczek. Kanapkę przykryj górną częścią pieczywa.