+

Kalafior Tikka:

Kwaśny jogurt miętowy:

Podanie:

  • Upalony sezam
  • Zioła
  1. Kalafior Tikka:

    • Kalafiora gotuj przez chwilę na półtwardo w osolonej wodzie z cukrem, zahartuj zimną wodą. Osusz na papierowym ręczniku.
    • Kalafiora wymieszaj z przyprawą Garama Masala, Esencją Umami Knorr Professional, zmiksowanymi pomidorami Tomato Pronto i szczyptą soli.
    • Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj przyprawionego kalafiora i smaż na złoty kolor z każdej strony. Jeśli będzie taka konieczność dodaj odrobinę Esencji Umami Knorr Professional i soli.
  2. Kwaśny jogurt miętowy:

    • Wymieszaj jogurt z miętą, Esencją Cytrusową Knorr Professional i pozostałymi przyprawami.
    • Wstaw do lodówki.
  3. Podanie:

    • Na talerzu rozsmaruj kwaśny jogurt miętowy, następnie ułóż ciepłe różyczki kalafiora.
    • Posyp upalonym sezamem i udekoruj delikatnymi ziołami.