Kalafior Tikka z kwaśnym jogurtem miętowym

Składniki
Kalafior Tikka:
-
Kalafior, różyczki 1.8 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Garam masala
-
Sól
Kwaśny jogurt miętowy:
-
Jogurt naturalny 600.0 ml
-
Mięta, posiekana 30.0 g
Podanie:
-
Upalony sezam
-
Zioła
-
Kalafior Tikka:
- Kalafiora gotuj przez chwilę na półtwardo w osolonej wodzie z cukrem, zahartuj zimną wodą. Osusz na papierowym ręczniku.
- Kalafiora wymieszaj z przyprawą Garama Masala, Esencją Umami Knorr Professional, zmiksowanymi pomidorami Tomato Pronto i szczyptą soli.
- Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj przyprawionego kalafiora i smaż na złoty kolor z każdej strony. Jeśli będzie taka konieczność dodaj odrobinę Esencji Umami Knorr Professional i soli.
-
Kwaśny jogurt miętowy:
- Wymieszaj jogurt z miętą, Esencją Cytrusową Knorr Professional i pozostałymi przyprawami.
- Wstaw do lodówki.
-
Podanie:
- Na talerzu rozsmaruj kwaśny jogurt miętowy, następnie ułóż ciepłe różyczki kalafiora.
- Posyp upalonym sezamem i udekoruj delikatnymi ziołami.