Jesienne minestrone
Rozgrzewająca zupa na jesienne, chłodne dni.

Składniki
Jesienne minestrone
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięsne kuleczki
Pierś z kurczaka
/g
500.0 g
0%
Koncentrat pomidorowy
/g
50.0 g
0%
Ser Parmezan
/g
40.0 g
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Jajko białko (35g)
/cu
1.0 cu
0%
Bulion
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
60.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Woda
/l
2.0 l
0%
Zupa
Cebula
/g
70.0 g
0%
Czosnek
/ząbki
4.0 ząbki
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Marchew
/g
70.0 g
0%
Seler naciowy
/g
70.0 g
0%
Ziemniaki
/g
70.0 g
0%
Dynia
/g
50.0 g
0%
Kalafior
/g
70.0 g
0%
Brokuły
/g
70.0 g
0%
Kapusta włoska
/g
50.0 g
0%
Pomidory
/g
100.0 g
0%
Fasola czerwona
/g
70.0 g
0%
Podanie
Natka pietruszki
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięsne kuleczki
-
Pierś z kurczaka 500.0 g
-
Koncentrat pomidorowy 50.0 g
-
Ser Parmezan 40.0 g
-
Sól, Pieprz Do Smaku
-
Jajko białko (35g) 1.0 cu
Bulion
-
Woda 2.0 l
Zupa
-
Cebula 70.0 g
-
Czosnek 4.0 ząbki
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
-
Marchew 70.0 g
-
Seler naciowy 70.0 g
-
Ziemniaki 70.0 g
-
Dynia 50.0 g
-
Kalafior 70.0 g
-
Brokuły 70.0 g
-
Kapusta włoska 50.0 g
-
Pomidory 100.0 g
-
Fasola czerwona 70.0 g
Podanie
-
Natka pietruszki 10.0 g
-
Mięsne kuleczki
- Piersi z kurczaka zmiel na gładką masę, dodaj zmielony parmezan, koncentrat pomidorowy i białko z jaja.
- Mieszaj wszystko na gładką masę i dopraw do smaku.
- Uformuj kulki mięsne za pomocą rękawa cukierniczego, wyciskając masę na pergamin. Tak przygotowane kulki włóż na 2 godziny do zamrażarki.
-
Bulion
- Zagotuj wodę, dodaj Esencję bulionu drobiowego, odstaw i przykryj.
-
Zupa
- Pokrojoną cebule i czosnek zeszklij na Ramie Culinesse w głębokim garnku.
- Marchew, seler naciowy, dynię oraz ziemniaki pokrój w równą, centymetrową kostkę.
- Do zeszklonej cebuli dodaj marchew z selerem, zeszklij.
- Następnie dodaj bulion, zagotuj i dodaj zamrożone mięsne kuleczki. Całość krótko gotuj.
- Dodaj ziemniaki, dynię i małe różyczki kalafiora, gotuj jeszcze przez chwilę.
- Pod koniec dodaj małe różyczki brokułów, pomidora pokrojonego w kostkę, pokrojoną kapustę i czerwoną fasolę.
-
Podanie
- Minestrone podawaj z parmezanem i posiekaną natką pietruszki.