+

Mięsne kuleczki

  • Pierś z kurczaka 500 g
  • Koncentrat pomidorowy 50 g
  • Ser Parmezan 40 g
  • Sól, pieprz do smaku
  • Jajko białko (35g) 1 cu

Bulion

Zupa

  • Cebula 70 g
  • Czosnek 4 ząbki
  • Marchew 70 g
  • Seler naciowy 70 g
  • Ziemniaki 70 g
  • Dynia 50 g
  • Kalafior 70 g
  • Brokuły 70 g
  • Kapusta włoska 50 g
  • Pomidory 100 g
  • Fasola czerwona 70 g
  • Sól, pieprz do smaku

Podanie

  • Natka pietruszki 10 g
  • Ser Parmezan 40 g
  1. Mięsne kuleczki

    • Piersi z kurczaka zmiel na gładką masę, dodaj zmielony parmezan, koncentrat pomidorowy i białko z jaja.
    • Mieszaj wszystko na gładką masę i dopraw do smaku.
    • Uformuj kulki mięsne za pomocą rękawa cukierniczego, wyciskając masę na pergamin. Tak przygotowane kulki włóż na 2 godziny do zamrażarki.
  2. Bulion

    • Zagotuj wodę, dodaj Esencję bulionu drobiowego, odstaw i przykryj.
  3. Zupa

    • Pokrojoną cebule i czosnek zeszklij na Ramie Culinesse w głębokim garnku.
    • Marchew, seler naciowy, dynię oraz ziemniaki pokrój w równą, centymetrową kostkę.
    • Do zeszklonej cebuli dodaj marchew z selerem, zeszklij.
    • Następnie dodaj bulion, zagotuj i dodaj zamrożone mięsne kuleczki. Całość krótko gotuj.
    • Dodaj ziemniaki, dynię i małe różyczki kalafiora, gotuj jeszcze przez chwilę.
    • Pod koniec dodaj małe różyczki brokułów, pomidora pokrojonego w kostkę, pokrojoną kapustę i czerwoną fasolę.
  4. Podanie

    • Minestrone podawaj z parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.