+

Jajecznica

  1. Jajecznica

    • Jaja wybij do naczynia, pozostawiając żółtka w całości.
    • Piec konwekcyjny nagrzej do temperatury 160⁰C, nastaw program pieczenie z parowaniem (10% pary).
    • Blachę wysmaruj Ramą Culinesse.
    • Wlej do niej jajka i wstaw do pieca na 7 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj łopatką, oddzielając od boków blachy ścięte białko, nie rozmącaj żółtek.
    • Wstaw ponownie do pieca i po pięciu minutach ponownie podobnie wymieszaj, rozmącając tym razem całość rózgą.
    • Wstaw ponownie do pieca a po pięciu minutach wyjmij i ponownie wymieszaj łopatką, oddzielając od blachy, dodaj sól i wymieszaj rózgą.
    • Konsystencja jajecznicy jest bardzo lekka na dojście w bemarze.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.