Jagnięcina/ pieczony ziemniak / puree selerowe / groszek z miętą / konfitowany czosnek

Składniki
Jagnięcina/ pieczony ziemniak / puree selerowe / groszek z miętą / konfitowany czosnek
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł255.23
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Jagnięcy comber z kostką
/kg
1.8 kg
0%
Musztarda Dijon
/g
80.0 g
0%
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/g
35.0 g
0%

Mięta liść
/g
20.0 g
0%
Panko
/g
100.0 g
0%
Pietruszka zielona
/g
20.0 g
0%
Ziemniaki
/kg
1.0 kg
0%
Puree selerowe
Cebula
/g
100.0 g
0%
Seler
/g
800.0 g
0%
Masło
/g
80.0 g
0%
Mleko
/ml
300.0 ml
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/g
20.0 g
0%

Pieprz biały mielony
/g
1.0 g
0%
Ser Mascarpone
/g
100.0 g
0%
Demi Glace
Czerwone wino wytrawne
/ml
200.0 ml
0%
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Mięta liść
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Jagnięcy comber z kostką 1.8 kg
-
Musztarda Dijon 80.0 g
-
Mięta liść 20.0 g
-
Panko 100.0 g
-
Pietruszka zielona 20.0 g
-
Ziemniaki 1.0 kg
Puree selerowe
-
Cebula 100.0 g
-
Seler 800.0 g
-
Masło 80.0 g
-
Mleko 300.0 ml
-
Pieprz biały mielony 1.0 g
-
Ser Mascarpone 100.0 g
Demi Glace
-
Czerwone wino wytrawne 200.0 ml
-
Woda 400.0 ml
-
Mięta liść 10.0 g
-
Mięso
- Jagnięcinę natrzyj musztardą i Marynatą, odstaw na kilka godzin.
- Panko zmiksuj z miętą i zieloną pietruszką.
- Mięso obsmaż na patelni, przełóż do pieca, piecz w temp. 170°C. Przed wyjęciem posyp kruszonką z panko i zapiecz.
- Ziemniaki upiecz w piecu.
-
Puree selerowe
- Cebulę i seler podsmaż na maśle, dodaj mleko, przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź, odparuj i zmiksuj na gładką masę.
- Dodaj ser mascarpone i wymieszaj.
-
Demi Glace
- Wino zredukuj, dodaj wodę i Sos Demi-Glace.
- Gotuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji, na koniec wrzuć miętę.
-
Konfitowany czosnek
- Czosnek zalej olejem, dodaj tymianek i konfituj.