+

Marynata

Mięso

  • Udziec jagnięcy b/k 2000 g

Sos

Pakora

  1. Marynata

    • Anyż, kolendrę, gorczycę, kozieradkę i cynamon przełóż do moździerza i rozetrzyj.
    • Przyprawy połącz z pozostałymi składnikami.
    • Gotową marynatą natrzyj udziec jagnięcy i piecz w temperaturze 140⁰C przez 90 minut.
  2. Mięso

    • Udziec natrzyj marynatą* i piecz w temperaturze 140⁰C przez 90 minut.
  3. Sos

    • Na oleju zasmaż żółtą pastę curry, dodaj Ramę 24%, wodę, liście kafiru, rozgniecioną trawę cytrynową i cukier brązowy. Gotuj na małym ogniu kilkanaście minut.
    • Wyjmij liście kafiru i trawę cytrynową i dodaj Tomato Pronto. Gotuj przez 5 minut.
    • Sos dopraw do smaku solą.
  4. Pakora

    • Kolendrę i koper utrzyj w moździerzu, przełóż do miski, dodaj mąkę, sól i wymieszaj.
    • Dodaj pozostałe składniki i ponownie wymieszaj.
    • Z powstałej masy uformuj kulki i smaż na głębokim gorącym oleju.
  5. Podanie

    • Plastry pieczonej jagnięciny podawaj na sosie z dodatkiem usmażonej pakory.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto