Jaśminowe buritos z pikantnym kurczakiem i warzywami
To fuzja kuchni japońskiej z meksykańską. Użyj ulubionego ryżu lub kaszy i własnych dodatków by stworzyć autorską wersję dania.

Składniki
Jaśminowe buritos z pikantnym kurczakiem i warzywami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kurczak w tenorze z panko
Filet z kurczaka
/g
800.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Mąka kukurydziana
/g
80.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
300.0 g
0%
Woda gazowana
/ml
500.0 ml
0%
Jaja
/cu
1.0 cu
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Proszek do pieczenia
/g
10.0 g
0%
Panko do głębokiego smażenia
/g
150.0 g
0%
Guacamole
Awokado
/cu
2.0 cu
0%
Chili do smaku
/g
0.0 g
0%
Limonka
/cu
1.0 cu
0%
Czosnek
/ząbek
1.05 ząbek
0%
Kolendra świeża garść
/g
0.0 g
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Sos
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/ml
200.0 ml
0%

Imbir
/g
50.0 g
0%
Cukier
/g
30.0 g
0%
Podanie
Ryż Ugotowany 550 G
/
0.0
0%
Guacamole 250 G
/
0.0
0%
Sałata lodowa
/g
250.0 g
0%
Peperoni Grigliati (papryka grillowana) Knorr 0,75kg
/g
300.0 g
0%

Omlet (Przygotowany Wcześniej W Klasyczny Sposób) 10 Szt.
/
0.0
0%
Wodorosty Nori
/cu
10.0 cu
0%
Pergamin 10 Małych Arkuszy
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kurczak w tenorze z panko
-
Filet z kurczaka 800.0 g
-
Sól do smaku
-
Mąka kukurydziana 80.0 g
-
Mąka pszenna 300.0 g
-
Woda gazowana 500.0 ml
-
Jaja 1.0 cu
-
Proszek do pieczenia 10.0 g
-
Panko do głębokiego smażenia 150.0 g
Guacamole
-
Awokado 2.0 cu
-
Chili do smaku
-
Limonka 1.0 cu
-
Czosnek 1.05 ząbek
-
Kolendra świeża garść
-
Sól, Pieprz Do Smaku
Sos
-
Imbir 50.0 g
-
Cukier 30.0 g
Podanie
-
Ryż Ugotowany 550 G
-
Guacamole 250 G
-
Sałata lodowa 250.0 g
-
Omlet (Przygotowany Wcześniej W Klasyczny Sposób) 10 Szt.
-
Wodorosty Nori 10.0 cu
-
Pergamin 10 Małych Arkuszy
-
Kurczak w tenorze z panko
- Mięso pokrój w długie paski, przypraw solą i obtocz w mące kukurydzianej.
- Z mąki, wody gazowanej, jaja, Esencji bulionu drobiowego i proszku do pieczenia przygotuj ciasto o konsystencji luźniejszej niż ciasto naleśnikowe.
- Kurczaka zanurz w panierce, a następnie obtocz w panko i smaż w głębokim tłuszczu.
-
Guacamole
- Awokado przetnij na pół i wydrąż miąższ, rozgnieć widelcem, dodaj drobno posiekane chili, roztarty czosnek, sok z limonki, pokrojoną kolendrę i przyprawy. Całość wymieszaj.
-
Sos
- Sos Ketjap Manis połącz z tartym imbirem i cukrem, całość delikatnie redukuj.
-
Podanie
- Na płacie nori rozłóż cienką warstwę ryżu, kurczaka, guacamole*, sałatę lodową, paprykę i omleta.
- Całość ściśle zwiń przy użyciu maty bambusowej, tak by płat nori był na zewnątrz. Dodatkowo zawiń w pergamin. Buritos podawaj przekrojone na pół.
- Mocz w przygotowanym sosie, który można podawać na ciepło lub na zimno.