Involtini di sogliola di gamberetti – roladki z soli z krewetką na sosie cytrynowo-maślanym
Do przygotowania tej potrawy możesz użyć dowolnego rodzaju ryby.

Składniki
Involtini di sogliola di gamberetti – roladki z soli z krewetką na sosie cytrynowo-maślanym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Roladki
Sola - filet
/cu
15.0 cu
0%
Knorr Professional Marynata do ryb i owoców morza 0,7 kg
/g
15.0 g
0%

Szparagi zielone
/cu
30.0 cu
0%
Krewetki Bez Pancerza 16/20 30 Szt.
/
0.0
0%
Szczypiorek(do związania)
/pęczek
1.0 pęczek
0%
Oliwa
/ml
30.0 ml
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Szalotka
/g
100.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Cytryna
/cu
1.0 cu
0%
Sos
Sos cytrynowo-maślany Knorr 0,8 kg
/g
70.0 g
0%

Woda
/ml
300.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
500.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Roladki
-
Sola - filet 15.0 cu
-
Szparagi zielone 30.0 cu
-
Krewetki Bez Pancerza 16/20 30 Szt.
-
Szczypiorek(do związania) 1.0 pęczek
-
Oliwa 30.0 ml
-
Masło 50.0 g
-
Szalotka 100.0 g
-
Wino białe wytrawne 100.0 ml
-
Cytryna 1.0 cu
Sos
-
Woda 300.0 ml
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 500.0 ml
-
Roladki
- Szparagi zblanszuj, odkrój pięciocentymetrowe kawałki z główkami.
- Filety ułóż na blacie, posyp delikatnie marynatą i startą skórką z cytryny.
- Na filetach ułóż po jednym szparagu przekrojonym wzdłuż i jednej krewetce, zwiń w roladki
- i zwiąż szczypiorkiem.
- Na szerokiej patelni rozgrzej oliwę i masło, dodaj pokrojoną w piórka szalotkę i zeszklij.
- Do szalotki dodaj wino i sok z cytryny, krótko redukuj.
- Następnie ułóż roladki, przykryj i duś na małym ogniu około 6-7 minut.
- Roladki wyjmij z patelni, przykryj i odstaw na chwilę w ciepłe miejsce.
-
Sos
- Sos cytrynowo-maślany wymieszaj w gorącej wodzie, mieszając, doprowadź do wrzenia, dodaj Ramę Cremefine Profi 15% i sok od duszenia roladek.
- Całość zagotuj i dopraw do smaku.
- Roladki podawaj na sosie.