+

Roladki

Sos

  1. Roladki

    • Szparagi zblanszuj, odkrój pięciocentymetrowe kawałki z główkami.
    • Filety ułóż na blacie, posyp delikatnie marynatą i startą skórką z cytryny.
    • Na filetach ułóż po jednym szparagu przekrojonym wzdłuż i jednej krewetce, zwiń w roladki
    • i zwiąż szczypiorkiem.
    • Na szerokiej patelni rozgrzej oliwę i masło, dodaj pokrojoną w piórka szalotkę i zeszklij.
    • Do szalotki dodaj wino i sok z cytryny, krótko redukuj.
    • Następnie ułóż roladki, przykryj i duś na małym ogniu około 6-7 minut.
    • Roladki wyjmij z patelni, przykryj i odstaw na chwilę w ciepłe miejsce.
  2. Sos

    • Sos cytrynowo-maślany wymieszaj w gorącej wodzie, mieszając, doprowadź do wrzenia, dodaj Ramę Cremefine Profi 15% i sok od duszenia roladek.
    • Całość zagotuj i dopraw do smaku.
    • Roladki podawaj na sosie.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.