Menu

Składniki

+

Medaliony

Warzywa

Sos

Podanie

  1. Medaliony

    • Piersi z indyka pokrój na medaliony, rozbij i posyp solą. 
    • Jaja zmiksuj z cebulą, tymiankiem, częścią soli i pieprzu. 
    • Mąkę wymieszaj z parmezanem i skórką z cytryny. 
    •  Medaliony opanieruj w zmiksowanym jajku, następnie w mące z parmezanem. 
    • Usmaż na oleju na patelni.

  2. Warzywa

    • Marchewki obierz i sparz. Obsmaż na maśle razem z cukinią, dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
  3. Sos

    • W garnku podsmaż cebulę, czosnek i kapary. Dodaj Campagnę Rusticę. 
    • Sos gotuj przez chwilę. 
  4. Podanie

    • Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie, obsmaż na maśle, dodaj liście szpinaku i część sosu. 
    • Indyka podawaj z warzywami, gnocchi i sosem.

Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu