Indyk a'lla milanese z gnocchi
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem pomidorowych baz warzywnych Knorr Professional!

Składniki
Indyk a'lla milanese z gnocchi
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1073.96
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Medaliony
Pierś indyka
/kg
1.1 kg
0%
Sól
/g
15.0 g
0%
Jaja
/szt.
4.0 szt.
0%
Cebula
/g
50.0 g
0%
Tymianek suszony
/g
3.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
2.0 g
0%

Mąka pszenna
/g
250.0 g
0%
Ser Parmezan
/g
200.0 g
0%
Skórka z cytryny
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
120.0 ml
0%
Warzywa
Mała marchewka
/g
200.0 g
0%
Masło
/g
80.0 g
0%
Cukinia baby, przekrojona wzdłuż
/g
200.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
1.0 g
0%

Tymianek suszony
/g
3.0 g
0%
Sos
Cebula
/g
80.0 g
0%
Czosnek
/g
10.0 g
0%
Campagna Rustica (sos na bazie pomidorów z warzywami i pieczarkami) Knorr Professional 2kg
/kg
1.1 kg
0%

Nie Zawierają Alergenów
Produkt bezglutenowy
Kapary
/g
40.0 g
0%
Podanie
Gnocchi (kluski ziemniaczane) Knorr 12 kg
/kg
1.2 kg
0%

Szpinak
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Medaliony
-
Pierś indyka 1.1 kg
-
Sól 15.0 g
-
Jaja 4.0 szt.
-
Cebula 50.0 g
-
Tymianek suszony 3.0 g
-
Mąka pszenna 250.0 g
-
Ser Parmezan 200.0 g
-
Skórka z cytryny 20.0 g
-
Olej 120.0 ml
Warzywa
-
Mała marchewka 200.0 g
-
Masło 80.0 g
-
Cukinia baby, przekrojona wzdłuż 200.0 g
-
Tymianek suszony 3.0 g
Sos
-
Cebula 80.0 g
-
Czosnek 10.0 g
-
Kapary 40.0 g
Podanie
-
Szpinak 100.0 g
-
Medaliony
- Piersi z indyka pokrój na medaliony, rozbij i posyp solą.
- Jaja zmiksuj z cebulą, tymiankiem, częścią soli i pieprzu.
- Mąkę wymieszaj z parmezanem i skórką z cytryny.
- Medaliony opanieruj w zmiksowanym jajku, następnie w mące z parmezanem.
- Usmaż na oleju na patelni.
-
Warzywa
- Marchewki obierz i sparz. Obsmaż na maśle razem z cukinią, dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
-
Sos
- W garnku podsmaż cebulę, czosnek i kapary. Dodaj Campagnę Rusticę.
- Sos gotuj przez chwilę.
-
Podanie
• Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie, obsmaż na maśle, dodaj liście szpinaku i część sosu.• Indyka podawaj z warzywami, gnocchi i sosem.