Humus podany z oliwą i pieczywem
Hummus możesz serwować jako dip do rozmaitych przekąsek lub jako alternatywę dla masła czy majonezu. Klasyczny hummus możesz urozmaicić dodając do niego ulubione składniki (np. suszone pomidory, paprykę, awokado, natkę pietruszki lub bazylię).

Składniki
Humus podany z oliwą i pieczywem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł944.4
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Hummus
Czosnek
/g
121.0 g
0%
Kumin
/g
3.0 g
0%
Pieprz Czarny, Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Chlebki Pita
/cu
5.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Hummus
-
Czosnek 121.0 g
-
Kumin 3.0 g
-
Pieprz Czarny, Sól Do Smaku
Podanie
-
Oliwa 40.0 ml
-
Chlebki Pita 5.0 cu
-
Hummus
-
Cieciorkę odsącz (zalewę pozostaw do późniejszego użytku), dodaj Ramę 24%, masło, olej sezamowy, czosnek, Esencję bulionu drobiowego i kumin.
-
Całość zmiksuj na jednolitą masę i dopraw do smaku.
- Jeżeli konsystencja hummusu będzie zbyt gęsta, dodaj trochę zalewy z cieciorki i ponownie zmiksuj.
-
-
Podanie
- Podawaj, skrapiając oliwą i z ciepłym chlebkiem pita.