Składniki

+

Piklowana kapusta:

  • Ocet winny biały 85.0 ml
  • Miód 100.0 g
  • Cukier 150.0 g
  • Sól 25.0 g
  • Ziele angielskie 3.0 g
  • Liść laurowy 1.0 g
  • Kapusta czerwona 600.0 g
  • Imbir 50.0 g

Hot dog

  1. Piklowana kapusta:

    • W garnku przygotuj zalewę z octu winnego, miodu, cukru, soli morskiej, ziela angielskiego i liści laurowego. Całość zagotuj i przecedź.
    • Kapustę oczyść, poszatkuj, sparz i połącz z zalewą octową. Dopraw startym imbirem. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na dobę.
  2. Hot dog

    • Do ciepłej bułki włóż podgrzane parówki „Jak HotDog” dodaj musztardę i piklowaną kapustę. Na wierzchu posyp prażoną cebulką.
    • Hot dogi udekoruj cienkimi plasterkami papryki chili.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu