+

Gulasz

Chlebek naan

  • Mleko 200 ml
  • Drożdże świeże 10 g
  • Cukier
  • Czarnuszka 5 g
  • Jaja 1 cu
  • Jogurt naturalny 140 g
  • Olej 15 ml
  • Sól
  • Mąka pszenna 330 g
  1. Gulasz

    • Wszystkie warzywa pokrój w dużą kostkę. Bakłażany delikatnie posól i odstaw do odcieknięcia. Po pięciu minutach osusz ręcznikiem papierowym.
    • Bakłażany oprósz mąką, podsmaż na rozgrzanej oliwie i odłóż na ręcznik papierowy. Na tej samej patelni podsmaż kolejno cukinię, cebulę, pomidory, czosnek, chilli, garam masala i po minucie dodaj pulpę pomidorową.
    • Całość duś na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj ciecierzycę, przypraw esencją bulionu warzywnego. Odstaw na pięć minut.
  2. Chlebek naan

    • Przygotuj rozczyn, łącząc 50 ml mleka z drożdżami, odrobiną mąki i szczyptą cukru.
    • Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, następnie połącz z pozostałymi składnikami, zagniatając na jednolitą masę. Z ciasta uformuj małe płaskie chlebki i odstaw na pięć minut.
    • Przypraż je na suchej patelni po minucie z każdej strony, a następnie usmaż na złoty kolor na gorącym oleju.
    • Gulasz podawaj z chlebkiem naan.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.