Grillowany seler z warzywnym Demi-Glace i dodatkami

Składniki
Grillowany seler z warzywnym Demi-Glace i dodatkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.31
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Grillowany seler
Seler
/kg
1.7 kg
0%
Knorr Przyprawa do grilla 100% naturalnych składników 0,25 kg
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Młode ziemniaki
Ziemniaki
/g
700.0 g
0%
Knorr Professional Primerba z pieczonej cebuli 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Olej
/ml
30.0 ml
0%
Koperek świeży
/g
20.0 g
0%
Czosnek
/ząbki
2.0 ząbki
0%
Warzywa
Papryka czerwona, żółta
/g
700.0 g
0%
Cukinia
/g
700.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
600.0 g
0%
Masło klarowane
/g
50.0 g
0%
Sól, pieprz
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Szczypiorek
/g
40.0 g
0%
Demi-Glace warzywny
Cebula, marchew, seler, pietruszka
/g
650.0 g
0%
Czosnek, główka
/szt.
1.0 szt.
0%
Concentrato di pomodoro (koncentrat pomidorowy 28%-30%) Knorr Professional 0,8kg
/g
10.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Liść laurowy
/szt.
2.0 szt.
0%
Ziele angielskie
/szt.
3.0 szt.
0%
Wino czerwone
/ml
80.0 ml
0%
Sok jabłkowy
/l
1.5 l
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Grillowany seler
-
Seler 1.7 kg
-
Knorr Przyprawa do grilla 100% naturalnych składników 0,25 kg 20.0 g
-
Olej 40.0 ml
Młode ziemniaki
-
Ziemniaki 700.0 g
-
Olej 30.0 ml
-
Koperek świeży 20.0 g
-
Czosnek 2.0 ząbki
Warzywa
-
Papryka czerwona, żółta 700.0 g
-
Cukinia 700.0 g
-
Cebula czerwona 600.0 g
-
Masło klarowane 50.0 g
-
Sól, pieprz
-
Szczypiorek 40.0 g
Demi-Glace warzywny
-
Cebula, marchew, seler, pietruszka 650.0 g
-
Czosnek, główka 1.0 szt.
-
Liść laurowy 2.0 szt.
-
Ziele angielskie 3.0 szt.
-
Wino czerwone 80.0 ml
-
Sok jabłkowy 1.5 l
-
Masło 50.0 g
-
Grillowany seler
- Umyty, nieobrany seler natrzyj Przyprawą do grilla wymieszanym z olejem.
- Zawiń w folię aluminiową i piecz w piecu nagrzanym do 160°C z włączoną sondą ustawioną na 50°C.
- Upieczony seler pokrój i zgrilluj.
-
Młode ziemniaki
- Ziemniaki wymieszaj z Primerbą z pieczonej cebuli, olejem i czosnkiem.
- Upiecz w piecu nagrzanymi do 160°C, następnie przekrój na połówki i obtocz w posiekanym koperku.
-
Warzywa
- Warzywa pokrój w cząstki i kolejno przesmaż na sklarowanym maśle.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp posiekanym szczypiorem.
-
Demi-Glace warzywny
- Warzywa przekrój na pół, dodaj całą główkę czosnku. Całość natrzyj olejem.
- Następnie wstaw na 30 minut do pieca nagrzanego do 260˚C.
- Warzywa przełóż do garnka, dodaj zasmażony koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, wino i sok jabłkowy. Gotuj do odparowania połowy płynu.
- Przecedź przez gęste sito i redukuj do odparowania 30% płynu. Dodaj zimne masło i mieszaj do czasu, aż się rozpuści. Dopraw do smaku Esencją bulionu warzywnego.