+

Solanka

Grillowany pstrąg

  • Pstrąg 10 szt. 3.5 kg
  • Koper włoski 200.0 g
  • Szalotka (piórka) 150.0 g
  • Pietruszka zielona 50.0 g
  • Sól 10.0 g

Sałatka z pieczonych pomidorów z tymiankiem

Pieczona cytryna

  • Cytryna 5.0 szt.

Podanie

  • Pieprz kolorowy grubo mielony 10.0 g
  1. Solanka

    • Delikat do ryb, sól i cukier wymieszaj w zimnej wodzie tak, by sól i cukier się rozpuściły. Ryby włóż do przygotowanego roztworu na 24 godziny.
  2. Grillowany pstrąg

    • Rybę osusz.
    • Koper włoski, szalotkę i natkę pietruszki pokrój w dowolny sposób. Wymieszaj pokrojone składniki i przypraw solą. Tak powstały farsz umieść w rybach.
    • Pstrągi połóż na wysmarowane tłuszczem ruszty do grillowania ryb i grilluj.
  3. Sałatka z pieczonych pomidorów z tymiankiem

    • Pomidory pokrój na ćwiartki. Oliwę wymieszaj z Primerbą i połącz z pomidorami. Całość lekko zapiecz, a po wyjęciu z piekarnika posyp drobno pokrojoną cebulą.
  4. Pieczona cytryna

    • Cytryny umyj i piecz przez 15 minut w temperaturze 180⁰C. Przetnij na pół i posyp kolorowym pieprzem.
  5. Podanie

    • Grillowaną rybę podawaj z sałatką z pieczonych pomidorów z rozmarynem oraz z pieczoną cytryną z kolorowym pieprzem.
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu