+

Grillowany filet z kurczaka

Sos Marinara

  • Oliwa 40 ml
  • Cebula, kostka 100 g
  • Czosnek, drobna kostka 4.21 ząbki
  • Wino białe wytrawne 150 ml
  • Oliwki czarne, bez pestek 100 g
  • Kapary, posiekane 40 g
  • Chili zielone, krążki 1 szt
  • Ocet winny biały 20 ml
  • Oregano świeże, posiekane 5 g
  • Natka pietruszki, posiekana 40 g
  • Sól, pieprz do smaku

Dodatki

Podanie

  • Pietruszka zielona, gałązki
  1. Grillowany filet z kurczaka

    • Filety natrzyj Primerbą bazyliową i sokiem z cytryny. Dopraw solą i odstaw do lodówki.
    • Następnie grilluj i pokrój na kawałki.
  2. Sos Marinara

    • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj wino i częściowo zredukuj.
    • Następnie dodaj Tomato Pronto, oliwki, kapary, chili i ocet. Gotuj kilka minut.
    • Sos dopraw do smaku.
  3. Dodatki

    • Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
  4. Podanie

    • Gorące Gnocchi połącz z sosem Marinara, ułóż grillowanego kurczaka i udekoruj gałązkami natki pietruszki.
+