+

Burgery:

Glazura:

Ziemniaki:

Sałatka:

  • Rukola 100 g
  • Cebula czerwona 500 g
  • Ocet ryżowy 100 ml
  • Sól 20 g
  • Cukier 20 g
  • Kasza bulgur ugotowana 250 g
  • Pomidory 200 g
  1. Burgery:

    • Mięso zmiel na średnich oczkach, dodaj Esencję Dymną Knorr Professional oraz drobno pokrojone suszone pomidory i posiekany czosnek.
    • Całość dokładnie wytableruj i podziel na 10 porcji, z których przygotuj 10 równych burgerów. Pozostaw w chłodnym miejscu na około 2 godziny.
    • Burgery zgrilluj. Bułki również opiecz na grillu.
  2. Glazura:

    • Ketchup wymieszaj z miodem i sosem Sambal Manis. Usmażone burgery przesmaruj pędzelkiem przygotowaną glazurą.
  3. Ziemniaki:

    • Ziemniaki oczyść i pokrój w cząstki, ugotuj w piecu konwekcyjnym.
    • Wystudzone wymieszaj z olejem i Przyprawą do frytek i ziemniaków, a następnie zapiecz w piekarniku na złoty kolor.
  4. Sałatka:

    • Cebulę pokrój w piórka, połącz z octem, solą i cukrem. Pozostaw na 2 godziny pod przykryciem. Połącz z ugotowaną kaszą bulgur, pokrojonymi pomidorami i rukolą.