+

Grillowany antrykot

  • Antrykot wołowy b/k 2 kg
  • Olej 80 ml

Bataty

  • Bataty 1.6 kg
  • Sól do smaku
  • Rozmaryn świeży, posiekany do smaku
  • Olej 30 ml

Mix sałat

  • Woda 200 ml
  • Ocet jabłkowy 65 ml
  • Olej 65 ml
  • Sałata masłowa 500 g
  • Sałata rzymska 100 g

Podanie

  • Cebula czerwona, grillowana 5 szt
  1. Grillowany antrykot

    • Antrykot pokrój w plastry, dopraw Przyprawą do grilla wymieszaną z olejem. Mięso odstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie grilluj.
  2. Bataty

    • Bataty ze skórą pokrój w grubsze paski, dopraw solą i rozmarynem do smaku, wymieszaj z olejem i zgrilluj.
  3. Mix sałat

    • Sos sałatkowy paprykowy rozpuść w wodzie z octem, dodaj olej i dobrze wymieszaj. Po 20 minutach wymieszaj ponownie.
    • Sałaty umyj, ułóż na półmisku i skrop przygotowanym sosem.
  4. Podanie

    • Grillowany antrykot podawaj z batatami, miksem sałat i grillowaną cebulą.