+

Grillowany ananas

  • Ananas, obrany 2 kg
  • Miód 200 g

Dip śmietanowy

Podanie

  • Listki melisy Do dekoracji
  1. Grillowany ananas

    • Ananasa pokrój, nadziej na drewniane patyczki, posmaruj miodem i zgrilluj.
  2. Dip śmietanowy

    • Zagotuj mleko, odstaw, dodajdeser Panna Cotta, dodaj Ramę 31%. Całość dokładnie wymieszaj.
    • Wstaw do lodówki na około 3 godziny do zastygnięcia
    • Z cytryny otrzyj skórkę i wyciśnij sok.
    • Dostężałęgo deseru dodaj pokrojone listki melisy, skórkę zcytryny isok z cytryny.
    • Całość wymieszaj rózgą, tak aby powstała masa o konsystencji dipu.
  3. Podanie

    • Grillowanego ananasa podawaj z przygotowanym dipem. Całość udekoruj listkami melisy.