Grillowany łosoś podany z kalarepą i chorizo
Rozcięcie w tzw. „butterfly” umożliwia sprawne i szybkie smażenie, a chorizo nadaje potrawie lekko wędzony smak, idealnie komponujący się z łososiem.

Składniki
Grillowany łosoś podany z kalarepą i chorizo
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł2.5
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Chorizo z kalarepą
Chorizo
/g
300.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
0.0 ml
0%
Kalarepa
/kg
1.0 kg
0%
Pietruszka zielona 1/4 pęczka
/g
0.0 g
0%
Grillowany łosoś
Łosoś ze skórą (oczyszczony)
/kg
1.5 kg
0%
Knorr Professional Marynata do ryb i owoców morza 0,7 kg
/g
20.0 g
0%

Masło bazyliowe
Masło
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Panko
/g
30.0 g
0%
Pieczone bataty
Bataty 1,200 Kg
/
0.0
0%
Czosnek
/ząbków
5.0 ząbków
0%
Knorr Professional Marynata do ryb i owoców morza 0,7 kg
/g
10.0 g
0%

Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Chorizo z kalarepą
-
Chorizo 300.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Kalarepa 1.0 kg
-
Pietruszka zielona 1/4 pęczka
Grillowany łosoś
-
Łosoś ze skórą (oczyszczony) 1.5 kg
Masło bazyliowe
-
Masło 150.0 g
-
Panko 30.0 g
Pieczone bataty
-
Bataty 1,200 Kg
-
Czosnek 5.0 ząbków
-
Oliwa 40.0 ml
-
Chorizo z kalarepą
- Chorizo pokrój w cienkie plasterki i podsmaż z obu stron, by powstały chrupkie chipsy.
- Szczypcami zdejmij kiełbasę z patelni, umieść ją na papierowym ręczniku. Tłuszcz wytopiony z kiełbasy pozostaw.
- Kalarepę obierz, pokrój w dużą, płaską kostkę, gotuj przez kilka minut w osolonej wodzie, odcedź, a następnie przesmaż na Ramie Culinesse. W ostatniej fazie wymieszaj z podsmażoną kiełbasą chorizo i drobno pokrojoną natką pietruszki.
-
Grillowany łosoś
- Łososia pokrój na kawałki o szerokości 4 cm , następnie przekrój na pół nie przecinając skóry. Wywiń w tzw. „butterfly” („motyl”), przypraw Marynatą do ryb i owoców morza, a następnie przesmaruj tłuszczem wytopionym z kiełbasy. Całość grilluj.
-
Masło bazyliowe
- Miękkie masło połącz z Primerbą bazyliową, by powstała gładka, jednolita masa.
- Uformuj w dowolny sposób, a następnie wstaw do lodówki.
- Panko przyrumień na suchej patelni na złoty kolor. Masło bazyliowe wyporcjuj i posyp je panko.
-
Pieczone bataty
- Bataty obierz, pokrój w duże cząstki, przypraw Marynatą do ryb i owoców morza, skrop oliwą, dodaj kilka ząbków czosnku w łupinie i piecz do miękkości w temperaturze 160⁰C.