Menu
+

Warzywa

  • Marchew oczyszczona 250 g
  • Kukurydza w kolbach ugotowana 300 g
  • Bakłażan 250 g
  • Papryka kolorowa oczyszczona 300 g
  • Cukinia 300 g
  • Szalotka (przekrojone na połówki) 100 g
  • Pomidory (przekrojone na połówki) 526 g
  • Czosnek 5 główek

Glazura

  • Woda 50 ml
  • Olej sezamowy 20 ml
  • Cukier brązowy 50 g
  • Ocet ryżowy 50 ml
  • Imbir starty 38 g
  • Skrobia kukurydziana do zagęszczenia 10 g
  • Sezam 20 g

Podanie

  • Kiełki słonecznika o dekoracji 30 szt.
  1. Warzywa

    • Warzywa przekrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie na sześciocentymetrowe słupki. Kukurydzę pokrój na trzycentymetrowe kawałki. Marchew zblanszuj.
    • Warzywa delikatnie wymieszaj z Ramą Culinesse i Delikatem do grilla.
    • Wszystkie warzywa delikatnie grilluj i osusz na papierowych ręcznikach.
  2. Glazura

    • Składniki glazury przełóż na patelnię, zagotuj i zagęść skrobią kukurydzianą wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
    • Następnie dodaj warzywa i podgrzewaj przez 2 -3 minuty.
    • Na koniec posyp sezamem.
  3. Podanie

    • Potrawę podawaj udekorowaną kiełkami słonecznika, jako główne danie wegetariańskie lub dodatek do drugich dań.