Grillowane warzywa podane z hummusem paprykowym i salsa verde  | Unilever Food Solutions
+

Warzywa

  • Cukinia 1100 g
  • Marchew, obrana 1 kg
  • Kalarepa, obrana 1200 g

Hummus z grillowaną papryką

  • Ciecierzyca, konserwowa 400 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Pasta sezamowa do smaku
  • Sok z cytryny świeży 2 Łyżki
  • Olej sezamowy do smaku
  • Sól, pieprz do smaku

Salsa verde

  • Mięta liść 10 g
  • Szczypiorek 30 g
  • Anchois 15 g
  • Oliwa 150 ml
  • Sok z cytryny do smaku
  1. Warzywa

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób i zgrilluj.
  2. Hummus z grillowaną papryką

    • Ciecierzycę zmiksuj z 200 g Peperoni Grigliati (papryka grillowana) i pozostałymi składnikami.
    • Dopraw do smaku.
    • Pozostałą część Peperoni Grigliati (papryka grillowana) pokrój w drobną kostkę i pozostaw do dekoracji.
  3. Salsa verde

    • Primerbę bazyliową połącz z drobno pokrojonymi listkami mięty, szczypiorkiem i anchoise.
    • Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny i wymieszaj.
  4. Podanie

    • Grillowane warzywa podawaj z hummusem, salsa verde, posypane pokrojoną w kostkę grillowaną papryką.