Golonka z indyka / tarta z buraka
.jpg)
Składniki
Golonka z indyka / tarta z buraka
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł485.95
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
GOLONKA Z INDYKA
Golonka z indyka
/kg
3.8 kg
0%
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Knorr Professional Marynata do drobiu 0,7 kg
/g
60.0 g
0%

Tymianek świeży
/g
3.0 g
0%
Cytryna
/g
50.0 g
0%
SOS
Olej
/ml
70.0 ml
0%
Cebula, kostka
/g
150.0 g
0%
Czosnek, plasterki
/g
30.0 g
0%
Marchew, kostka
/g
350.0 g
0%
Seler naciowy, kostka
/g
180.0 g
0%
Concentrato di pomodoro (koncentrat pomidorowy 28%-30%) Knorr Professional 0,8kg
/g
80.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Wino białe wytrawne
/ml
250.0 ml
0%
Oregano suszone
/g
3.0 g
0%
Tymianek suszony
/g
2.0 g
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/kg
1.0 kg
0%

Produkt bezglutenowy
Rosół z kury Knorr Professional 1 kg
/g
25.0 g
0%

Sól
/g
5.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
2.0 g
0%

TARTA Z BURAKA
Jaja
/szt.
1.0 szt.
0%
Śmietanka 36%
/ml
120.0 ml
0%
Koperek świeży
/g
10.0 g
0%
Sól
/g
3.0 g
0%
Korpusy z kruchego ciasta do wypełnienia
/szt.
10.0 szt.
0%
Buraki pieczone, obrane
/g
250.0 g
0%
Ser Feta
/g
50.0 g
0%
DODATKI
Jarmuż
/g
100.0 g
0%
Marchew czarna
/g
700.0 g
0%
Cukinia
/g
700.0 g
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Sól
/g
3.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
GOLONKA Z INDYKA
-
Golonka z indyka 3.8 kg
-
Olej 60.0 ml
-
Tymianek świeży 3.0 g
-
Cytryna 50.0 g
SOS
-
Olej 70.0 ml
-
Cebula, kostka 150.0 g
-
Czosnek, plasterki 30.0 g
-
Marchew, kostka 350.0 g
-
Seler naciowy, kostka 180.0 g
-
Wino białe wytrawne 250.0 ml
-
Oregano suszone 3.0 g
-
Tymianek suszony 2.0 g
-
Sól 5.0 g
TARTA Z BURAKA
-
Jaja 1.0 szt.
-
Śmietanka 36% 120.0 ml
-
Koperek świeży 10.0 g
-
Sól 3.0 g
-
Korpusy z kruchego ciasta do wypełnienia 10.0 szt.
-
Buraki pieczone, obrane 250.0 g
-
Ser Feta 50.0 g
DODATKI
-
Jarmuż 100.0 g
-
Marchew czarna 700.0 g
-
Cukinia 700.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Sól 3.0 g
-
GOLONKA Z INDYKA
- Golonkę zamarynuj w oleju z Marynatą, tymiankiem i startą skórką z cytryny.
- Odstaw na 12 godzin.
- Obsmaż i przełóż na blachę G/N. Piecz w temp. 170°C przez 30 minut.
-
SOS
- Na oleju podsmaż cebulę, czosnek, marchew, seler i dodaj Koncentrat.
- Podlej winem, dodaj przyprawy, pomidory, Rosół i dopraw.
- Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
- Sos wlej do golonek. Blachę G/N przykryj folią aluminiową i piecz przez 30 minut.
- Odkryj i piecz przez kolejne 30 minut do zapieczenia.
-
TARTA Z BURAKA
- Jajo, śmietankę, koperek i sól zmiksuj na jednolitą masę.
- Wlej do korpusów i dodaj buraki pokrojone w drobną kostkę.
- Piecz przez 15 minut w temp. 160°C.
- Przed podaniem posyp pokruszonym serem feta.
-
DODATKI
- Jarmuż usmaż na głębokim tłuszczu.
- Marchew pokrój i sparz w gorącej wodzie, obsmaż i dopraw.
- Z cukinii wytnij środek, natnij w kratkę, obsmaż i dopraw.