Golonka/ chrzanowa galaretka/ piklowane warzywa
.jpg)
Składniki
Golonka/ chrzanowa galaretka/ piklowane warzywa
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł122.8
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
GOTOWANIE GOLONKI
Golonka
/kg
1.2 kg
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/g
30.0 g
0%

Liść laurowy
/g
2.0 g
0%
Ziele angielskie
/g
3.0 g
0%
Czosnek
/g
30.0 g
0%
GALARETKA CHRZANOWA
Wywar od gotowania mięsa
/ml
300.0 ml
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
300.0 ml
0%
Chrzan, tarty
/g
50.0 g
0%
Cukier
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
15.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
PIKLOWANE WARZYWA
Woda
/ml
500.0 ml
0%
Ocet winny biały
/ml
200.0 ml
0%
Ziele angielskie
/g
1.0 g
0%
Liść laurowy
/g
1.0 g
0%
Tymianek suszony
/g
2.0 g
0%
Sól
/g
20.0 g
0%
Cukier
/g
100.0 g
0%
Marchew
/g
100.0 g
0%
Cukinia żółta
/g
100.0 g
0%
Ogórek zielony
/g
100.0 g
0%
Cebulka perłowa
/g
50.0 g
0%
PIKANTNY DIP Z BURAKIEM
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
300.0 g
0%

Buraki pieczone, obrane
/g
100.0 g
0%
Szczypiorek
/g
10.0 g
0%
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l
/ml
10.0 ml
0%
.png)
Pieprz czarny
/g
5.0 g
0%
Por
/g
250.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
GOTOWANIE GOLONKI
-
Golonka 1.2 kg
-
Liść laurowy 2.0 g
-
Ziele angielskie 3.0 g
-
Czosnek 30.0 g
GALARETKA CHRZANOWA
-
Wywar od gotowania mięsa 300.0 ml
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 300.0 ml
-
Chrzan, tarty 50.0 g
-
Cukier 20.0 g
PIKLOWANE WARZYWA
-
Woda 500.0 ml
-
Ocet winny biały 200.0 ml
-
Ziele angielskie 1.0 g
-
Liść laurowy 1.0 g
-
Tymianek suszony 2.0 g
-
Sól 20.0 g
-
Cukier 100.0 g
-
Marchew 100.0 g
-
Cukinia żółta 100.0 g
-
Ogórek zielony 100.0 g
-
Cebulka perłowa 50.0 g
PIKANTNY DIP Z BURAKIEM
-
Buraki pieczone, obrane 100.0 g
-
Szczypiorek 10.0 g
-
Pieprz czarny 5.0 g
-
Por 250.0 g
-
GOTOWANIE GOLONKI
- Golonki sparz wrzątkiem i zahartuj.
- Zalej gorącą wodą, dodaj Rosół, liść laurowy, ziele i czosnek.
- Gotuj do miękkości, mięso oddziel od kości.
-
GALARETKA CHRZANOWA
- Do gorącego, przecedzonego wywaru dodaj Auszpik i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
- Dodaj Ramę, chrzan, cukier i Esencję.
- Zagotuj i odstaw.
-
PIKLOWANE WARZYWA
- Do gotującej wody dodaj ocet, przyprawy i warzywa.
- Zagotuj, odcedź i zahartuj w lodowatej wodzie.
-
PIKANTNY DIP Z BURAKIEM
- Majonez wymieszaj z drobno pokrojonym burakiem, szczypiorkiem, Esencją i pieprzem.
-
PODANIE
- Formę wyłóż folią spożywczą, blanszowanym porem, wlej niewielką ilość galaretki i odstaw do zastygnięcia.
- Dodaj golonkę i zalej pozostałą galaretką. Odstaw do zastygnięcia.