Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Uda

Glazura


...

Przygotowanie

  1. Uda

    • Uda z kurczaka przypraw solą i słodką papryką.
    • Piecz przez 30 minut w temperaturze 120⁰C (w zależności od wielkości udek czas może ulec zmianie).
  2. Glazura

    • Wymieszaj wszystkie składniki glazury (w tym Esencję Dymną) i przesmaruj udka. Pozostaw 1/3 glazury.
    • Ponownie wstaw do piekarnika na około 10 minut, temperatura 160⁰C.
    • Po wyjęciu z pieca pędzelkiem przesmaruj pozostałą częścią glazury.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza