Glazurowane przepiórki, miód, sezam, humus z cieciorki
Danie kuchni marokańskiej. Humus to nieczęsto serwowany dodatek, zastosuj go a zaciekawisz tym swoich gości.

Składniki
Glazurowane przepiórki, miód, sezam, humus z cieciorki
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Przepiórki
Przepiórka
/cu
10.0 cu
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
10.0 g
0%

Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
40.0 ml
0%
Tymianek świeży
/gałązki
2.0 gałązki
0%
Czosnek w łupinie
/ząbki
2.0 ząbki
0%
Miód
/g
30.0 g
0%
Sos sojowy
/ml
50.0 ml
0%
Sezam prażony
/g
10.0 g
0%
Masło
/g
30.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
70.0 ml
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Humus
Masło
/g
100.0 g
0%
Cieciorka
/g
400.0 g
0%
Szafran Szczypta
/
0.0
0%
Olej sezamowy
/ml
5.0 ml
0%
Kumin Do Smaku
/
0.0
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Dodatki
Marchew, baby
/g
250.0 g
0%
Cebula perłowa
/cu
100.0 cu
0%
Szparagi zielone, baby
/g
100.0 g
0%
Cukinia, baby
/g
100.0 g
0%
Bok Choy
/cu
2.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Przepiórki
-
Przepiórka 10.0 cu
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40.0 ml
-
Tymianek świeży 2.0 gałązki
-
Czosnek w łupinie 2.0 ząbki
-
Miód 30.0 g
-
Sos sojowy 50.0 ml
-
Sezam prażony 10.0 g
-
Masło 30.0 g
-
Wino białe wytrawne 70.0 ml
Humus
-
Masło 100.0 g
-
Cieciorka 400.0 g
-
Szafran Szczypta
-
Olej sezamowy 5.0 ml
-
Kumin Do Smaku
-
Pieprz Czarny Do Smaku
-
Sól Do Smaku
Dodatki
-
Marchew, baby 250.0 g
-
Cebula perłowa 100.0 cu
-
Szparagi zielone, baby 100.0 g
-
Cukinia, baby 100.0 g
-
Bok Choy 2.0 cu
-
Przepiórki
- Z przepiórek wyluzuj piersi ze skrzydełkami i udka, delikatnie wymieszaj z Delikatem i sosem Sambal Manis, odstaw na godzinę. Na Ramie Culinesse obsmaż mięso z dodatkiem tymianku i rozgniecionego z łupiną czosnku. Następnie, dodaj miód i chwilę podgrzewaj, dodaj masło, smaż przewracając od czasu do czasu.
- Mięso zdejmij z patelni i podlej winem, zredukuj, przecedź, dodaj sezam i dopraw.
-
Humus
- Cieciorkę wypłucz i namocz w zimnej wodzie, następnie ugotuj do miękkości, odsącz pozostawiając część wywaru.
- Szafran namocz w 100 ml ciepłego wywaru od gotowania cieciorki. W termomiksie zmiksuj cieciorkę, masło, szafran z wywarem, olej sezamowy, kumin, sól, pieprz.
-
Dodatki
- Warzywa zblanszuj i zeszklij na oliwie, dopraw solą i pieprzem.