+

Przepiórki

Humus

  • Masło 100 g
  • Cieciorka 400 g
  • Szafran szczypta
  • Olej sezamowy 5 ml
  • Kumin do smaku
  • Pieprz czarny do smaku
  • Sól do smaku

Dodatki

  • Marchew, baby 250 g
  • Cebula perłowa 100 cu
  • Szparagi zielone, baby 100 g
  • Cukinia, baby 100 g
  • Bok Choy 2 cu
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny do smaku
  1. Przepiórki

    • Z przepiórek wyluzuj piersi ze skrzydełkami i udka, delikatnie wymieszaj z Delikatem i sosem Sambal Manis, odstaw na godzinę. Na Ramie Culinesse obsmaż mięso z dodatkiem tymianku i rozgniecionego z łupiną czosnku. Następnie, dodaj miód i chwilę podgrzewaj, dodaj masło, smaż przewracając od czasu do czasu.
    • Mięso zdejmij z patelni i podlej winem, zredukuj, przecedź, dodaj sezam i dopraw.
  2. Humus

    • Cieciorkę wypłucz i namocz w zimnej wodzie, następnie ugotuj do miękkości, odsącz pozostawiając część wywaru.
    • Szafran namocz w 100 ml ciepłego wywaru od gotowania cieciorki.
      W termomiksie zmiksuj cieciorkę, masło, szafran z wywarem, olej sezamowy, kumin, sól, pieprz.
  3. Dodatki

    • Warzywa zblanszuj i zeszklij na oliwie, dopraw solą i pieprzem.

+