+

Fritatta

  1. Fritatta

    • Jaja wybij do naczynia, dodaj Ramę Cremefine Fraiche 24%, parmezan starty na drobnych oczkach oraz sól i pieprz do smaku, całość dokładnie wymieszaj.
    • Do masy jajecznej dodaj pokrojoną w paski paprykę grillowaną.
    • Szalotkę i czosnek posiekaj i zeszklij, dodaj oczyszczony szpinak, wymieszaj
    i odstaw.
    • Całość dodaj do masy jajecznej i wymieszaj.
    • Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej trochę oliwy, wlej rozmąconą masę i dodaj kilka kostek mozzarelli, chwilę smaż, uważając, aby się nie przypaliło.
    • Można wstawić na chwilę do pieca lub pod zapiekacz.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.