Menu
+

Fritatta

  • Jaja 30 cu
  • Ser Parmezan 100 g
  • Szalotka 100 g
  • Czosnek 20 g
  • Oliwa 50 ml
  • Szpinakbaby 250 g
  • Ser mozarella 250 g
  • Przyprawy: sól i pieprz
  1. Fritatta

    • Jaja wybij do naczynia, dodaj Ramę Cremefine Fraiche 24%, parmezan starty na drobnych oczkach oraz sól i pieprz do smaku, całość dokładnie wymieszaj. • Do masy jajecznej dodaj pokrojoną w paski paprykę grillowaną. • Szalotkę i czosnek posiekaj i zeszklij, dodaj oczyszczony szpinak, wymieszaj i odstaw. • Całość dodaj do masy jajecznej i wymieszaj. • Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej trochę oliwy, wlej rozmąconą masę i dodaj kilka kostek mozzarelli, chwilę smaż, uważając, aby się nie przypaliło. • Można wstawić na chwilę do pieca lub pod zapiekacz.