+

Fondant

Podanie

  • Maliny 150 g
  • Truskawki 150 g
  • Borówki 150 g
  1. Fondant

    • Foremki wysmaruj Ramą i obsyp kakao, nadmiar kakao wysyp.
    • Rozdrobnioną czekoladę i Ramę przełóż do miski, a następnie roztop w kąpieli wodnej.
    • Odstaw do lekkiego przestygnięcia.
    • Żółtka i jajka ubij razem z cukrem na puszystą masę.
    • Następnie dodaj mąkę i wymieszaj.
    • Cały czas mieszając, dodawaj płynną czekoladę z masłem - do uzyskania jednolitej masy.
    • Do przygotowanych foremek wlej masę czekoladową i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 180⁰C na 10 minut.
    • Po wyjęciu z pieca odstaw na około 2 minuty.
    • Następnie wyjmij z foremek.
  2. Podanie

    • Serwuj na ciepło z dodatkiem świeżych owoców.
+