Menu

Składniki

+

Wykonanie

Panierka sucha

  • Mąka pszenna 80.0 g
  • Mąka kukurydziana 100.0 g
  • Pieprz czarny mielony 1.0 g
  • Sól 3.0 g
  • Kurkuma 1.0 g

Panierka mokra

Sos tatarski

Żółty sos curry

Podanie

  • Frytki grube 1.5 kg
  • Cytryna 2.0 szt.

...

Przygotowanie

  1. Wykonanie

    • Filety z dorsza pokrój na 40-50 g kawałki i przypraw Delikatem.
  2. Panierka sucha

    • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Panierka mokra

    • Wymieszaj składniki aż do uzyskania gęstej konsystencji ciasta naleśnikowego.
  4. Sos tatarski

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut. 
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.
  5. Żółty sos curry

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut. 
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.
  6. Podanie

    • Rybę w cieście podawaj z sosami: tatarskim i curry oraz frytkami i cząstkami cytryny.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza