+

Filet z kurczaka

Polenta

Sos

  • Kapary 220 g
  • Pieprz zielony 130 g
  • Cytryna 200 g
  • Szałwia świeża 40 g
  • Pomidorki koktajlowe 1.3 kg
  1. Filet z kurczaka

    • Oczyszczony, wyporcjowany filet z kurczaka dopraw Esencją bulionu drobiowego. Odstaw na godzinę do lodówki.
    • Następnie filety usmaż na Ramie Culinesse na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu pozostaw tłuszcz do przygotowania sosu.
  2. Polenta

    • Wodę zagotuj z Ramą 15% dodaj Primerbę z pieczonej cebuli, stopniowo wsypuj kaszkę kukurydzianą, ciągle mieszając, aby się nie przypaliła.
    • Gotuj przez 3 minuty.
    • Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut.
  3. Sos

    • Na Ramie Culinesse pozostałej od smażenia kurczaka, zasmaż kapary, zielony pieprz, szałwię i cytrynę, dodaj pomidorki.
  4. Podanie

    • Na talerzu wyporcjuj kremową polentę, ułóż filet z kurczaka.
    • Polej powstałym sosem, podawaj z pomidorkami koktajlowymi i warzywami.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto