+

Kurczak

  • Filet z kurczaka 1.2 kg
  • Woda gazowana 500 ml
  • Jaja 1 cu
  • Mąka 350 g
  • Skrobia kukurydziana 100 g
  • Proszek do pieczenia 5 g
  • Chili w proszku 2 g
  • Sól
  • Panko 250 g

Chutney

  • Cukier 100 g
  • Ocet 150 ml
  • Imbir 50 g
  • Jabłka (obrane) 500 g
  • Limonka 1 cu

Podanie

  • Kolendra listki do dekoracji
  1. Kurczak

    • Filety pokrój na duże kawałki i dopraw Delikatem.
    • Wodę gazowaną połącz z jajami, mąką, skrobią, proszkiem do pieczenia, chili i dopraw do smaku solą.
    • Kawałki kurczaka włóż do panierki, a następnie obtocz w panko.
    • Na blachę G/N ułóż opanierowane kawałki mięsa, spryskaj Ramą Combi, przewróć na drugą stronę i ponownie spryskaj Ramą.
    • Wstaw do pieca nagrzanego do 190⁰C i upiecz.
  2. Chutney

    •W garnku zagotuj ocet z cukrem i imbirem pokrojonym w bardzo drobną kostkę. Gotuj do odparowania połowy płynu. Następnie dodaj jabłka pokrojone w kostkę (1 cm x 1 cm) , pastę curry, sok i skórkę startą z limonki. •Chutney gotuj powoli do uzyskania konsystencji dżemu i odstaw do wystygnięcia.
  3. Podanie

    • Usmażonego kurczaka podawaj z chutneyem.