+

Kurczak

Chutney

Podanie

  • Kolendra listki do dekoracji
  1. Kurczak

    • Filety pokrój na duże kawałki i dopraw Delikatem.
    • Wodę gazowaną połącz z jajami, mąką, skrobią, proszkiem do pieczenia, chili i dopraw do smaku solą.
    • Kawałki kurczaka włóż do panierki, a następnie obtocz w panko.
    • Na blachę G/N ułóż opanierowane kawałki mięsa, spryskaj Ramą Combi, przewróć na drugą stronę i ponownie spryskaj Ramą.
    • Wstaw do pieca nagrzanego do 190⁰C i upiecz.
  2. Chutney

    •W garnku zagotuj ocet z cukrem i imbirem pokrojonym w bardzo drobną kostkę. Gotuj do odparowania połowy płynu. Następnie dodaj jabłka pokrojone w kostkę
    (1 cm x 1 cm) , pastę curry, sok i skórkę startą z limonki.
    •Chutney gotuj powoli do uzyskania konsystencji dżemu i odstaw do wystygnięcia.
  3. Podanie

    • Usmażonego kurczaka podawaj z chutneyem.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.