+

Filet z kurczaka

Sałatka z grillowanych warzyw

  • Groszek cukrowy blanszowany 150.0 g
  • Dymka ze szczypiorkiem 50.0 g
  • Młode buraki 30.0 szt.
  • Młoda marchew 20.0 szt.

Sos do sałatki

  1. Filet z kurczaka

    • Filety lekko rozbij, posyp Delikatem do drobiu.
    • Majonez do dekoracji wymieszaj z Musztardą i posmaruj filety. Następnie odstaw do lodówki, przed grillowaniem zdejmij nadmiar marynaty.
    • Kurczaka zgrilluj.
  2. Sałatka z grillowanych warzyw

    • Przekrojone na pół buraki i marchew, groszek cukrowy i kawałki dymki grilluj na płycie.

  3. Sos do sałatki

    • Składniki sosu wymieszaj rózgą tak, aby powstała jednolita konsystencja. Następnie wymieszaj sos z grillowanymi warzywami.
  4. Podanie

    • Grillowanego fileta podawaj na sałatce.