Filet z kurczaka marynowany w majonezie podany z sałatką z grillowanych warzyw
Wiosna to idealny okres na dodawanie do sałatek młodych warzyw korzennych.

Składniki
Filet z kurczaka
-
Filet z kurczaka (10 szt.) 1.7 kg
Sałatka z grillowanych warzyw
-
Groszek cukrowy blanszowany 150 g
-
Dymka ze szczypiorkiem 50 g
-
Młode buraki 30 szt
-
Młoda marchew 20 szt
Sos do sałatki
-
Zimna woda 30 ml
-
Olej 30 ml
-
Ocet winny biały 20 ml
-
Miód płynny 30 g
Przygotowanie
-
Filet z kurczaka
- Filety lekko rozbij, posyp Delikatem do drobiu.
- Majonez do dekoracji wymieszaj z Musztardą i posmaruj filety. Następnie odstaw do lodówki, przed grillowaniem zdejmij nadmiar marynaty.
- Kurczaka zgrilluj.
-
Sałatka z grillowanych warzyw
- Przekrojone na pół buraki i marchew, groszek cukrowy i kawałki dymki grilluj na płycie.
-
Sos do sałatki
- Składniki sosu wymieszaj rózgą tak, aby powstała jednolita konsystencja. Następnie wymieszaj sos z grillowanymi warzywami.
-
Podanie
- Grillowanego fileta podawaj na sałatce.