+

Kurczak

Polenta

Sałatka

  • Świeże liście szpinaku „baby” 150 g
  • Pomidorki koktajlowe 600 g
  • Oliwa 150 ml
  • Ocet balsamiczny 75 ml
  • Sól morska
  1. Kurczak

    • Filety zamarynuj w Marynacie, tymianku, soku z cytryny i oliwie. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
    • Następnie na filety nałóż plasterki cytryny i owiń boczkiem.
    • Wstaw do pieca w temperaturze 180⁰C do idealnego wysmażenia.
  2. Polenta

    • Wodę zagotuj z Ramą 15%, dodaj sól i stopniowo wsypuj kaszkę kukurydzianą. Mieszając, uważaj, aby się nie przypaliła.
    • Gotuj przez 3 minuty.
    • Zdejmij z ognia, przełóż do naczynia wyłożonego folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia.
    • Wystudzoną polentę wytnij i grilluj.
  3. Sałatka

    • Oczyszczony szpinak i pomidorki połącz z dressingiem.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.