Menu

Składniki

+

Filet z makaronem fettuccine

Sos śmieanowy

Dodatki

  • Kurki, oczyszczone 200.0 g
  • Bób, zblanszowany i obrany 200.0 g
  • Masło 30.0 g
  • Oliwa ziołowa 100.0 ml

Makaron Fettuccine Knorr Professional przypomina mi o cieście kataifi, dlatego zainspirował mnie do niestandardowego zaserwowania klasycznej piersi z kurczaka. Zawinąłem ją więc w ugotowany makaron i zapiekłem. Z sosem śmietanowym, bobem i kurkami komponuje się doskonale.

...

Przygotowanie

  1. Filet z makaronem fettuccine

    • Filet z kurczaka dopraw Marynatą i umieść z masłem w woreczkach wakum. Gotuj w temp. 64°C przez 1 godz.
    • Makaron ugotuj w osolonej wodzie. 
    • Ugotowaną pierś z kurczaka owiń makaronem. Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp parmezanem.
    • Zapiecz w piecu w temp. 190°C.
  2. Sos śmieanowy

    • Pokrojoną szalotkę zasmaż na maśle i podlej białym winem. Odparuj. 
    • Dodaj śmietankę i zredukuj do konsystencji sosu. Dopraw Esencją bulionu.
  3. Dodatki

    •  Kurki i bób zasmaż na maśle. Przed podaniem wymieszaj z oliwą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza