+

Indyk w solance

  • Woda 2 l
  • Sól 80 g
  • Pierś indyka 1.1 kg

Nadzienie do rolady

Sos

Warzywa

Kuskus

  1. Indyk w solance

    • Wodę wymieszaj z solą i włóż do niej przygotowane mięso z indyka.
    • Odstaw do chłodni na 12 godzin.
  2. Nadzienie do rolady

    • Kurczaka zmiksuj z dodatkiem Ramy 31% i soli.
    • Karczochy pokrój w ćwiartki, a pomidory na połówki.
    • Indyka wyjmij z solanki i opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem i rozkrój na prostokąt. Rozbij przez folię spożywczą.
    • Na połowie rozbitego mięsa z indyka rozłóż zmiksowanego kurczaka, ćwiartki karczochów, pomidory suszone i parmezan.
    • Całość zwiń w roladkę i posyp posiekaną natką pietruszki, przełóż na folię aluminiową i ciasno zawiń.
    • Wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 85⁰C (tryb pieczenia z parowaniem z sondą na 68⁰C).
    • Po wyjęciu z pieca odwiń z folii i pokrój w plastry o szerokości 2 cm.
  3. Sos

    • Na Ramie Culinesse zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj wodę i pozostałe składniki. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.

  4. Warzywa

    • Marchew i dynię pokrój w dużą kostkę. Każde warzywo osobno wymieszaj z częścią Ramy Culinesse.
    • Zapiekaj w piecu do miękkości – al dente.
  5. Kuskus

    • Wodę zagotuj, dodaj Rosół z kury i wymieszaj. Zalej kuskus, przykryj i odstaw na 20 minut.
  6. Podanie

    • Na G/N rozłóż kuskus naprzemiennie z pieczoną dynią i marchewką. Na wierzchu rozłóż gorące plastry rolady z indyka.
    • Z góry delikatnie polej sosem.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto