+

Fasola, sos

  • Fasolka Jaś 400 g
  • Sól do smaku
  • Olej do smażenia
  • Szalotka krążki 120 g
  • Por, krążki 100 g
  • Boczek wędzony (kostka) 250 g
  • Kiełbasa plastry 400 g
  • Pietruszka plastry 80 g
  • Okra plastry 150 g
  • Marchew plastry 150 g
  1. Fasola, sos

    • Fasolę namocz dzień wcześniej w letniej przegotowanej wodzie i ugotuj z dodatkiem soli.
    • Na oleju zasmaż czerwoną pastę curry, szalotkę i por.
    • Na oddzielnej patelni podsmaż boczek, kiełbasę i pozostałe warzywa.
    • Podsmażone składniki połącz z fasolą, dodaj Tomato Pronto, dopraw do smaku rosołem jarzynowym. W razie konieczności podlej wodą.
    • Całość duś do konsystencji gulaszu. W razie konieczności zagęść.
+