+

Falafel

Sos

Podanie

  • Chleb pita 10 cu
  • Pomidory 400 g
  • Rukola 80 g
  • Ogórek zielony 400 g
  • Chili marynowane 50 g
  1. Falafel

    • Ciecierzycę namocz w zimnej wodzie na 24 godziny. Następnie odcedź, opłucz i zmiel w maszynce do mielenia razem z cebulą.
    • Dodaj rozdrobniony czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki, kolendrę, sodę, Esencję bulionu warzywnego oraz pozostałe przyprawy.
    • Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce.
    • Całość dobrze wymieszaj, wyporcjuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz je w mące kukurydzianej i smaż w głębokim tłuszczu.
  2. Sos

    • Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki i kolendrę.

  3. Podanie

    • Podawaj z grillowanym chlebem pita i sałatką z warzyw.

+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto