Fajita wołowa z warzywami, salsą i guacamole
Jeżeli awokado jest zbyt twarde (niedojrzałe), to włóż je do zamkniętego naczynia razem z jabłkami. Jabłka wydzielają etylen, który przyśpiesza dojrzewanie.

Składniki
Fajita wołowa z warzywami, salsą i guacamole
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynata i mięso:
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Kumin
/g
5.0 g
0%
Kolendra mielona
/g
5.0 g
0%
Czosnek
/g
10.0 g
0%
Papryczka jalapeno
/g
20.0 g
0%
Rum ciemny
/ml
60.0 ml
0%
Sok z limonki
/ml
10.0 ml
0%
Sól
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Antrykot wołowy
/kg
1.5 kg
0%
Kolendra świeża
/g
10.0 g
0%
Warzywa
Papryczka jalapeno
/g
5.0 g
0%
Czosnek, plastry
/g
10.0 g
0%
Papryka kolorowa
/g
800.0 g
0%
Salsa pomidorowa
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
400.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Peperonata Pokrojona kolorowa papryka Knorr Professional 2,6 kg
/g
100.0 g
0%
.jpg)
Produkt bezglutenowy
Cebula czerwona
/g
50.0 g
0%
Czosnek (drobna kostka)
/g
5.0 g
0%
Papryczka jalapeno
/g
25.0 g
0%
Kumin
/g
3.0 g
0%
Guacamole
Awokado
/szt.
3.0 szt.
0%
Sok z limonki
/ml
5.0 ml
0%
Hellmann's Majonez Yofresh 5 L
/ml
300.0 ml
0%

Szalotka
/g
30.0 g
0%
Pomidor (kostka bez skóry)
/szt.
1.0 szt.
0%
Tabasco
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Kolendra świeża
/g
4.0 g
0%
Podanie
Tortilla
/szt.
10.0 szt.
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynata i mięso:
-
Olej 50.0 ml
-
Kumin 5.0 g
-
Kolendra mielona 5.0 g
-
Czosnek 10.0 g
-
Papryczka jalapeno 20.0 g
-
Rum ciemny 60.0 ml
-
Sok z limonki 10.0 ml
-
Sól
-
Antrykot wołowy 1.5 kg
-
Kolendra świeża 10.0 g
Warzywa
-
Papryczka jalapeno 5.0 g
-
Czosnek, plastry 10.0 g
-
Papryka kolorowa 800.0 g
Salsa pomidorowa
-
Cebula czerwona 50.0 g
-
Czosnek (drobna kostka) 5.0 g
-
Papryczka jalapeno 25.0 g
-
Kumin 3.0 g
Guacamole
-
Awokado 3.0 szt.
-
Sok z limonki 5.0 ml
-
Szalotka 30.0 g
-
Pomidor (kostka bez skóry) 1.0 szt.
-
Tabasco
-
Kolendra świeża 4.0 g
Podanie
-
Tortilla 10.0 szt.
-
Marynata i mięso:
- Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą i dobrze wymieszaj.
- Następnie marynatą natrzyj antrykot i wstaw go do lodówki na kilka godzin.
- Mięso możesz upiec w piecu konwekcyjnym z sondą ustawioną na 57°C lub plastry mięsa usmażyć na grillu.
-
Warzywa
- Jalapeno i czosnek zeszklij na patelni. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i zasmażaj przez chwilę. Dopraw do smaku.
-
Salsa pomidorowa
- Wszystkie składniki salsy wymieszaj i dopraw do smaku.
-
Guacamole
- Dojrzałe awokado obierz, skrop sokiem z limonki i rozgnieć widelcem. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i dopraw do smaku.
-
Podanie
- Przygotowane składniki podawaj oddzielnie lub zwinięte w tortillę.