+

Marynata i mięso:

  • Olej 50 ml
  • Kumin 5 g
  • Kolendra mielona 5 g
  • Czosnek 10 g
  • Papryczka jalapeno konserwowa (kostka) 20 g
  • Rum ciemny 60 ml
  • Sok z limonki 10 ml
  • Sól
  • Antrykot wołowy 1.5 kg
  • Kolendra świeża 10 g

Warzywa

  • Olej 50 ml
  • Papryczka jalapeno konserwowa (kostka) 5 g
  • Czosnek, plastry 10 g
  • Papryka kolorowa 800 g
  • Sól

Salsa pomidorowa

Guacamole

Podanie

  • Tortilla 10 szt
  1. Marynata i mięso:

    • Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą i dobrze wymieszaj.
    • Następnie marynatą natrzyj antrykot i wstaw go do lodówki na kilka godzin.
    • Mięso możesz upiec w piecu konwekcyjnym z sondą ustawioną na 57°C lub plastry mięsa usmażyć na grillu.
  2. Warzywa

    • Jalapeno i czosnek zeszklij na patelni. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i zasmażaj przez chwilę. Dopraw do smaku.
  3. Salsa pomidorowa

    • Wszystkie składniki salsy wymieszaj i dopraw do smaku.

  4. Guacamole

    • Dojrzałe awokado obierz, skrop sokiem z limonki i rozgnieć widelcem. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i dopraw do smaku.
  5. Podanie

    • Przygotowane składniki podawaj oddzielnie lub zwinięte w tortillę.
+