Eskalopki z indyka z chutneyem brzoskwiniowym i cukinią
Chutney możesz przyrządzić z większości owoców. Ważne, aby w składzie zawierał on cukier dla podkreślenia smaku i ocet dla utrzymania koloru.

Składniki
Eskalopki z indyka z chutneyem brzoskwiniowym i cukinią
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Pierś indyka
/kg
1.5 kg
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
120.0 ml
0%
Ser Cheddar
/g
300.0 g
0%
Prosciutto
/g
200.0 g
0%
Chutney brzoskwiniowy
Cebula, kostka
/g
60.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
100.0 ml
0%
Seler naciowy, kostka
/g
60.0 g
0%
Imbir
/g
50.0 g
0%
Papryka chili świeża, drobna kostka
/g
10.0 g
0%
Woda
/ml
50.0 ml
0%
Ocet winny biały
/ml
150.0 ml
0%
Brzoskwinie, kostka
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Cynamon mielony
/g
3.0 g
0%
Cukier brązowy
/g
100.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Cukinia
Cukinia
/kg
1.5 kg
0%
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
/g
30.0 g
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Pierś indyka 1.5 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120.0 ml
-
Ser Cheddar 300.0 g
-
Prosciutto 200.0 g
Chutney brzoskwiniowy
-
Cebula, kostka 60.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 100.0 ml
-
Seler naciowy, kostka 60.0 g
-
Imbir 50.0 g
-
Papryka chili świeża, drobna kostka 10.0 g
-
Woda 50.0 ml
-
Ocet winny biały 150.0 ml
-
Brzoskwinie, kostka 500.0 g
-
Cynamon mielony 3.0 g
-
Cukier brązowy 100.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
Cukinia
-
Cukinia 1.5 kg
-
Mięso
- Filet z indyka umyj, oczyść, pokrój na porcje, zamarynuj w Esencji bulionu drobiowego i wstaw do lodówki.
- Mięso obsmaż na Ramie Culinesse, na każdy kawałek nałóż starty cheddar oraz szynkę prosciutto i zapiecz w piecu konwekcyjnym w temeraturze 160⁰C.
-
Chutney brzoskwiniowy
- Cebulę zeszklij na Ramie Culinesse, dodaj seler, imbir i chili. Całość razem zasmażaj przez chwilę.
- Podlej wodą i podduś, wlej ocet, dodaj brzoskwinie, Primerbę tymiankową, cynamon i cukier.
- Zredukuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw do smaku.
-
Cukinia
- Cukinie pokrój na plastry, posyp Aroma Mixem i paruj w piecu.
-
Podanie:
- Eskalopki ułóż na talerzu razem z chutneyem brzoskwiniowym i cukinią pokrojoną w plastry.