Dorsz z ziołową kruszonką
Kruszonkę możesz wzbogacić pietruszką, koperkiem, tymiankiem, kolendrą lub innymi ulubionymi ziołami.

Składniki
Dorsz z ziołową kruszonką
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Dorsz
Dorsz filet
/kg
1.6 kg
0%
Solanka
Woda
/l
1.0 l
0%
Sól
/g
70.0 g
0%
Dorsz filet
/kg
0.0 kg
0%
Ziołowa kruszonka
Panko (azjatycka bułka tarta)
/g
100.0 g
0%
Masło
/g
180.0 g
0%
Ratatouille Mieszanka warzywna Knorr Professional 2,5 kg
/kg
1.8 kg
0%

Produkt bezglutenowy
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
/g
20.0 g
0%

Podanie
Tymianek świeży do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Kiełki groszku cukrowego
/szt.
0.0 szt.
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Dorsz
-
Dorsz filet 1.6 kg
Solanka
-
Woda 1.0 l
-
Sól 70.0 g
-
Dorsz filet
Ziołowa kruszonka
-
Panko (azjatycka bułka tarta) 100.0 g
-
Masło 180.0 g
Podanie
-
Tymianek świeży do dekoracji
-
Kiełki groszku cukrowego
-
Dorsz
- Dorsza podziel na 10 równych części.
-
Solanka
- W wodzie rozpuść sól i cukier. Porcje ryby włóż do solanki na 8 minut, po tym czasie dorsza osusz na perforowanym g/n, a później na papierowych ręcznikach.
-
Ziołowa kruszonka
- Panko połącz z Aroma Mixem i rozpuszczonym masłem.
-
Pieczenie
- Dorsza przełóż na pergamin wysmarowany tłuszczem. Wierzch ryby również przesmaruj masłem, tak by kruszonka przylepiła się do ryby.
- Posypziołową kruszonką i piecz przez 8 - 10 minut w temperaturze 130⁰C. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości ryby.
-
Podanie
- Dorsza serwuj na ciepłej Ratatouille Knorr. Rybę dodatkowo udekoruj kiełkami groszku i gałązką świeżego tymianku.