Dorsz z pomidorami concasse na czarnym Tagliatelle
Delikatne ryby, takie jak dorsz, halibut czy sola, warto zawinąć np. w dojrzewającą szynkę - uchroni to rybę przed wyschnięciem i wzbogaci jej smak.

Składniki
Dorsz z pomidorami concasse na czarnym Tagliatelle
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Dorsz
Polędwica z dorsza
/kg
1.7 kg
0%
Sól
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Szynka Serrano
/g
150.0 g
0%
Masło
/g
300.0 g
0%
Makaron
Czarne Tagliatelle, mrożone
/kg
1.5 kg
0%
Oliwa, czosnek, tymianek świeży
/do smażenia
0.0 do smażenia
0%
Sok z cytryny świeży
/ml
30.0 ml
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Pomidory concasse
Szalotka
/g
80.0 g
0%
Ocet winny biały
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Pomidori Pelati Pomidory w całości bez skórki 2,5 kg
/g
700.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Sól, cukier
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Oliwa
/ml
100.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Dorsz
-
Polędwica z dorsza 1.7 kg
-
Sól
-
Szynka Serrano 150.0 g
-
Masło 300.0 g
Makaron
-
Czarne Tagliatelle, mrożone 1.5 kg
-
Oliwa, czosnek, tymianek świeży
-
Sok z cytryny świeży 30.0 ml
Pomidory concasse
-
Szalotka 80.0 g
-
Ocet winny biały 200.0 ml
-
Sól, cukier
-
Oliwa 100.0 ml
-
Dorsz
- Polędwicę dopraw solą i zawiń w szynkę serrano. Obsmaż na rozgrzanym maśle i włóż do pieca nagrzanego do temperatury 150⁰C na 4 minuty.
-
Makaron
- Tagliatelle ugotuj w wodzie, odcedź.
- Przełóż na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy, czosnku i tymianku.
- Wymieszaj, doprawiając sokiem z cytryny i esencją bulionu rybnego.
- Przed podaniem wyjmij czosnek i tymianek.
-
Pomidory concasse
- Szalotkę pokrój w kostkę i ugotuj w occie, dodaj pokrojone pomidory i duś na małym ogniu.
- Dopraw solą i cukrem. Na końcu dodaj oliwę.