+

Dorsz

  • Dorsz filet (oczyszczony) 1.6 kg

Solanka

  • Woda 1 l
  • Sól 70 g
  • Dorsz filet (oczyszczony)

Boczkowa kruszonka

Podanie

  • Kiełki groszku do dekoracji
  • Tymianek świeży do dekoracji
  1. Dorsz

    • Dorsza podziel na 10 równych części.
  2. Solanka

    • W wodzie rozpuść sól i cukier. Porcje ryby włóż do solanki na 8 minut, po tym czasie dorsza osusz na perforowanym g/n, a później na papierowych ręcznikach.
  3. Boczkowa kruszonka

    • Panko połącz z Aroma Mixem i rozpuszczonym masłem.
  4. Pieczenie

    • Dorsza przełóż na pergamin wysmarowany tłuszczem. Wierzch ryby również przesmaruj masłem, tak by kruszonka przylepiła się do ryby.
    • Posyp boczkową kruszonką i piecz przez 8 - 10 minut w temperaturze 130⁰C. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości ryby.
  5. Podanie

    • Dorsza serwuj na ciepłej Ratatouille Knorr. Rybę dodatkowo udekoruj kiełkami groszku i gałązką świeżego tymianku.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.