Dorsz w kremowym sosie porowym

Składniki
Dorsz w kremowym sosie porowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Solanka do ryb
Dorsz filet
/kg
1.5 kg
0%
Woda
/l
2.0 l
0%
Sól
/kg
0.1 kg
0%
Smażenie
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
50.0 ml
0%
Sos
Woda
/l
0.4 l
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Czosnek
/ząbki
2.11 ząbki
0%
Por
/kg
0.1 kg
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/l
0.1 l
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Wino białe wytrawne
/l
0.1 l
0%
Sok z cytryny świeży
/l
0.0 l
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/l
0.2 l
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Solanka do ryb
-
Dorsz filet 1.5 kg
-
Woda 2.0 l
-
Sól 0.1 kg
Smażenie
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50.0 ml
Sos
-
Woda 0.4 l
-
Masło 50.0 g
-
Czosnek 2.11 ząbki
-
Por 0.1 kg
-
Wino białe wytrawne 0.1 l
-
Sok z cytryny świeży
-
"Śmietanka" roślinna 30% 0.2 l
-
Sól
-
Solanka do ryb
- Dorsza pokrój na 10 kawałków.
- Wodę wymieszaj z solą, dodaj pokrojonego dorsza i odstaw na godzinę.
- Następnie wyjmij rybę z solanki, wypłucz i osusz.
-
Smażenie
- Ramą Combi cienko spryskaj na G/N, ułóż kawałki dorsza i z góry również cienko go spryskaj.
- Wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na około 6 minut.
-
Sos
- W gorącej wodzie wymieszaj Sos biały i zagotuj, odstaw i przykryj.
- Na maśle zeszklij czosnek z porem pokrojonym metodą julienne, dodaj wino i krótko redukuj.
- Dodaj Esencję bulionu rybnego, pozostałe składniki i ugotowany wcześniej sos biały.
- Całość zagotuj i dopraw do smaku.