Dorsz/ sos z maślanki / czarna soczewica / szpinak / puree z kalafiora

Składniki
Dorsz/ sos z maślanki / czarna soczewica / szpinak / puree z kalafiora
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł875.75
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Dorsz
Polędwica z dorsza
/kg
1.5 kg
0%
Woda
/l
2.0 l
0%
Sól
/g
1.0 g
0%
Cukier
/g
30.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa do ryb 0,6 kg
/g
15.0 g
0%

Chrupiąca kruszonka
Migdały (płatki)
/g
30.0 g
0%
Panko
/g
80.0 g
0%
Koperek świeży
/g
10.0 g
0%
Pietruszka zielona
/g
10.0 g
0%
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
/g
10.0 g
0%

Masło
/g
50.0 g
0%
Sos z maślanki
Maślanka
/ml
500.0 ml
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/n/a
30.0 n/a
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sól
/kg
0.0 kg
0%
Cukier
/kg
0.0 kg
0%
Olej ziołowy
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Pietruszka zielona
/g
10.0 g
0%
Szczypiorek
/g
20.0 g
0%
Sól
/kg
0.0 kg
0%
Puree z kalafiora
Kalafior
/g
600.0 g
0%
Mleko
/ml
500.0 ml
0%
Puree ziemniaczane Knorr 4 kg
/g
40.0 g
0%

Masło
/g
50.0 g
0%
Sól do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Dodatki
Soczewica
/g
250.0 g
0%
Pietruszka
/g
200.0 g
0%
Masło
/g
40.0 g
0%
Szpinak baby
/g
50.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Dorsz
-
Polędwica z dorsza 1.5 kg
-
Woda 2.0 l
-
Sól 1.0 g
-
Cukier 30.0 g
Chrupiąca kruszonka
-
Migdały (płatki) 30.0 g
-
Panko 80.0 g
-
Koperek świeży 10.0 g
-
Pietruszka zielona 10.0 g
-
Masło 50.0 g
Sos z maślanki
-
Maślanka 500.0 ml
-
Sól
-
Cukier
Olej ziołowy
-
Olej 80.0 ml
-
Pietruszka zielona 10.0 g
-
Szczypiorek 20.0 g
-
Sól
Puree z kalafiora
-
Kalafior 600.0 g
-
Mleko 500.0 ml
-
Masło 50.0 g
-
Sól do smaku
Dodatki
-
Soczewica 250.0 g
-
Pietruszka 200.0 g
-
Masło 40.0 g
-
Szpinak baby 50.0 g
-
Dorsz
- Rybę wyporcjuj i włóż do solanki przygotowanej z wody, soli i cukru na 30 minut, osusz i posyp Delikatem.
-
Chrupiąca kruszonka
- Wszystkie składniki wymieszaj z miękkim masłem.
- Dorsza posyp kruszonką i piecz w temp. 170°C.
-
Sos z maślanki
- Maślankę podgrzej z Esencją rybną do temp. 60°C, dopraw do smaku.
-
Olej ziołowy
- Olej podgrzej do temp. 70°C z posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
-
Puree z kalafiora
- Kalafiora ugotuj w mleku, odsącz, zmiksuj z dodatkiem Puree ziemniaczanego i masła.
- Dopraw solą.
-
Dodatki
- Soczewicę ugotuj.
- Pietruszkę pokrój na krajalnicy w cienkie plastry, podsmaż na maśle, dodaj soczewicę, szpinak, odstaw i dopraw do smaku.