+

Mini sałatka

  • Olej z orzechów włoskich 100 ml
  • Szalotka 60 g
  • Imbir 60 g
  • Czosnek 20 g
  • Kiełki ziół mix 30 g

Dorsz

  • Polędwica z dorsza bez skóry 700 g
  • Ocet ryżowy 50 ml
  • Sos sojowy 50 ml
  • Syrop cukrowy 30 g
  • Dashi 30 g
  • Imbir marynowany 40 g
  • Limonka 1 cu
  • Wasabi 50 g

Buraczkowy kawior z tapioki

  • Koncentrat buraczany 100 ml
  • Woda 100 ml
  • Tapioka 40 g
  • Sól, cukier do smaku

Podanie

  • Kiełki czosnku
  • Kiełki selera
  1. Mini sałatka

    • Szalotkę pokrój w kostkę, imbir i czosnek w cienkie plasterki.
    • Składniki sałatki delikatnie wymieszaj.
    • Przed serwowaniem dorsza, sałatkę lekko podgrzej.
  2. Dorsz

    • Dorsza pokrój wzdłuż w długie cienkie plastry.
    • Pozostałe składniki wymieszaj i włóż do nich plastry dorsza.
    • Odstaw na około pół godziny.
  3. Buraczkowy kawior z tapioki

    • Tapiokę ugotuj w wodzie z koncentratem buraczanym i odrobiną soli i cukru.
  4. Podanie

    • Plastry zamarynowanego dorsza zawiń w dowolny kształt.
    • Na talerzu rozłóż składniki sałatki, zwinięte kawałki dorsza oraz pozostałe składniki.
+