Dorada z krewetkami i kalafiorem na emulsji ziołowej

Składniki
Dorada
-
Sól (do smaku)
-
Dorada (10 szt.) 3500 g
-
Altis Oliwa Klasyczna 4l
Kalafior z krewetkami
-
Krewetki koktajlowe 500 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Sól morska (do smaku)
-
Kalafior (małe różyczki) 500 g
-
Kalafior romanesco (małe różyczki) 600 g
Emulsja ziołowa
-
Bazylia razem z łodygami 60 g
-
Rukola 60 g
-
Natka pietruszki razem z łodygami 40 g
-
Altis Oliwa Klasyczna 4l 250 g
-
Woda 100 ml
-
Dorada
- Doradę wyfiletuj, przypraw solą i usmaż.
- W ostatniej fazie smażenia delikatnie skrop Esencją Cytrusową Knorr Professional.
-
Kalafior z krewetkami
- Kalafiory podziel na małe różyczki, zblanszuj i zahartuj.
- Rozgrzej patelnię z Ramą Culinesse, dodaj fond z owoców morza.
- Na smakowym tłuszczu usmaż krewetki, dodaj kalafiora i całość smaż przez krótką chwilę.
-
Emulsja ziołowa
- Połącz bazylię z pietruszką, rukolą, oliwą i wodą.
- Całość zmiksuj dopraw Esencją Umami Knorr Professional i sosem sałatkowym klasycznym.
-
Podanie
- Emulsję ziołową rozsmaruj na talerzu. Doradę połóż na wierzchu i dekoracyjnie umieść kalafiora z krewetkami.