+

Dorada

Kalafior z krewetkami

Emulsja ziołowa

  1. Dorada

    • Doradę wyfiletuj, przypraw solą i usmaż.
    • W ostatniej fazie smażenia delikatnie skrop Esencją Cytrusową Knorr Professional.
  2. Kalafior z krewetkami

    • Kalafiory podziel na małe różyczki, zblanszuj i zahartuj.
    • Rozgrzej patelnię z Ramą Culinesse, dodaj fond z owoców morza.
    • Na smakowym tłuszczu usmaż krewetki, dodaj kalafiora i całość smaż przez krótką chwilę.
  3. Emulsja ziołowa

    • Połącz bazylię z pietruszką, rukolą, oliwą i wodą.
    • Całość zmiksuj dopraw Esencją Umami Knorr Professional i sosem sałatkowym klasycznym.
  4. Podanie

    • Emulsję ziołową rozsmaruj na talerzu. Doradę połóż na wierzchu i dekoracyjnie umieść kalafiora z krewetkami.