Menu

Składniki

+

Chrupiące skrzydełka z kurczaka

  • Polędwiczki z kurczaka panierowane w panko 5 szt.
  • Skrzydełka z kurczaka 5.0 szt.
  • Polędwiczki z kurczaka panierowane w cieście 5szt.
  • Camembert pokrojony i panierowany 200.0 g
  • Cebula, krążki panierowane 250.0 g
  • Frytki belgijskie 300.0 g
  • Ziemniaki pieczone, cząstki 300.0 g

Sos czosnkowy

Pikantny sos jalapeño

Sos z tuńczykiem


...

Przygotowanie

  1. Chrupiące skrzydełka z kurczaka

    • Skrzydełka oczyść i poodcinaj lotki. 
    • Sypkie składniki dokładnie wymieszaj. W tak powstałej mieszaninie obtocz skrzydełka z kurczaka.
    • Skrzydełka smaż na głębokim tłuszczu przez ok. 10-12 minut, do uzyskania złocistego koloru
  2. Sos czosnkowy

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut. 
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania
  3. Pikantny sos jalapeño

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut.
  4. Sos z tuńczykiem

    • Tuńczyka odsącz i posiekaj. 
    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut. 
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza